Spelrecension: Watch Dogs 2

Betyg 4 av 5

Plattform: PS4, Xbox One och PC, jag har testat spelet på PS4.

Spelutvecklaren Ubisoft Montreal har äntligen utvecklat en uppföljare till Watch Dogs 1 och den här gången handlar spelet om en anonym hackergrupp som heter Dedsec. Spelet utspelar sig i San Francisco. Huvudkaraktären heter Marcus Holloway som är medlem i Dedsec.

I början ska Marcus infiltrera ”Ctos Data Center” som är ett servercenter som har information om olika personer. Han ska radera information om sig själv och stänga ner servern som har information om alla, detta är ett test från Dedsec för att kunna bli medlem. Dusan Namec, som är chefen över Blume, vill tjäna pengar på ett övervakningssystem som ska spionera på allt och alla. Det är just detta Dedsec ska sätta stopp för genom att radera information på deras datorer och servrar. Uppdragen är varierande tycker jag, det är viktigt med variation. I vissa uppdrag ska man infiltrera olika företag, det finns vakter som övervakar området, så man måste vara försiktig. Man kan använda Jumpern (en radiostyrd bil som man kan hacka med) för att snabbt smyga förbi vakterna och hacka datorn, servern eller ett säkerhetssystem, jag brukar föredra att använda Jumpern då det är lättare att inte bli upptäckt.

Marcus kan hacka bilar så att de gasar, bromsar eller styrs åt vänster och höger, man kan också hacka olika personer och dra pengar från deras bankkonto. Sedan har man en Jumper och en Quadcopter (en drönare som man kan flyga med) som han kan använda överallt för att komma åt de ställen Marcus inte kan komma åt, man låser upp dörrar genom att använda jumpern för att komma åt dataflödets ingång, så man ska hacka säkerhetssystemet för att låsa upp dörren, sedan kan man gå in med karaktären. Det går att sätta en falsk efterlysning på människor så att polisen kommer och arresterar dem. Det finns även pengapåsar (Money Bag) som man kan samla i staden.

På många platser i San Francisco finns det ställen som tillhör Dedsec (hackerspace). Man har ett högkvarter i början, men man låser upp flera under spelets gång. Där kan man byta kläder, använda 3d-skrivaren för att tillverka vapen, Jumpern, Quadcoptern och olika färgdekaler på sina vapen.

Spelet är svårt i vissa uppdrag, särskilt då det finns vakter man ska smyga sig förbi. Det är lätt att bli upptäckt om man inte är försiktig och fienden kan kalla på förstärkning, då blir det extra svårt.

Grafiken var bra tyckte jag, för det var detaljerade texturer, skuggorna var väldigt verkliga och kontrasten verkar realistisk. Ljudet var bra för det var klart och tydligt, det finns originallåtar från kända artister i spelet som var riktigt bra.

Kontrollerna fungerar så att, med vänstra styrspaken styr man karaktären, den högra styr man kameravinkeln med, för att hacka håller man in L1 och använder ☐ ✕ O △- knapparna för olika hackningsmetoder.

Spelet rekommenderas till personer som gillar öppen-världsspel

Spelet är från 18+

Betyg 4/5

Skrivet av:

Publicerad 19 december 2016 i Recensioner | Texter