Spelrecension: Forza Horizon 3

Betyg 4 av 5

Spelutvecklarna Playground Games och Turn 10 har äntligen gjort klart Forza Horizon 3 och nu är jag festivalansvarig i Australien, där denna festivalen befinner sig nu.

Huvudmålet i Forza Horizon 3 är att skaffa sig så många fans som möjligt, men man kan också skapa egna mål som att äga alla 450 bilar och bli bäst i världen. Man kan leta efter bildelar i gamla lador. För att komma till eftertexterna måste man klara alla ”Showcase”. Ett Showcase är en tävling där du ska tävla mot bland annat tåg, flygplan, helikoptrar mm. Man kan även anpassa sina bilar i garaget och designa dem hur du vill och även auktionera ut bilar.

Jag tycker det är ett fantastiskt bra spel. Grafiken är bra och realistisk. Styrningen och alla valmöjligheter man har för hur man kan ändra spelsättet gör så att jag kan anpassa allt för mig. Det är ett ganska svårt spel, men det går att ställa in svårighetsgraden i spelet så att det blir lättare. Kontrollen är alltid bra till Forza Horizon-serien. Ljudet och musiken låter bra, det finns runt 5-6 stycken radiostationer som alla spelar olika musik. Pc-versionen var väldigt dåligt optimerad, det laggar mycket.

Det bästa minnet jag har är när jag hoppade flera meter upp i luften och landade på fel sätt och bilen blev bucklig. Det som var mindre bra är att den frågar om man vill höja svårighetsgraden på motståndarna när man har vunnit flera tävlingar fast man inte vill det.

Alla kan spela detta spelet, det är från 3+. Jag rekommenderar detta spelet till alla åldrar och racingintresserade.

Betyg 4/5

Skrivet av:

Publicerad 24 oktober 2016 i Recensioner | Texter