Spelrecension: Runescape

Runescape är ett populärt spel som man kan spela på webbläsaren och behöver inte bry sig om att ladda ner. Det började år 1998 av spelföretaget Jagex Incorporation och har utvecklats genom åren. Man kan träffa människor och kan göra precis vilket som helst. Utforska, träna, tillverka och äventyra. Spelet i sig är gratis, men det finns områden och föremål som är tillgängliga bara för medlemmar (members). Man kan köpa medlemskort i spelaffärer som GameStop och ett sådant varar i 90 dagar. Då får man tillgång till spelets alla tillbehör, inklusive alla färdigheter och områden man inte haft tillgång till förut. Det finns också banker där man kan förvara sina föremål till senare tillfälle. Valutan i själva spelet är guldmynt (coin) som man kan få genom att utföra uppdrag, sälja saker och döda monster eller banditer. Viktigt att komma ihåg. Vissa saker kräver mycket guldmynt så jag rekommenderar starkt att man lägger sina guldmynt i banken. Det finns också aktiviteter i själva spelet och man kan utmana andra spelare och vara mot varandra, eller med varandra. Man kan gå med i klaner och göra aktiviteter i klanens egen fästning. Väldigt bra medel att lära sig engelska med. Man får se vad saker betyder på engelska och hur det uttalas.

Jag tycker att dagens Runescape är roligare än vad det var när det började. Nu kan man ha förmågor (abilities) till sin karaktär. Om man använder magi så är det magiska attacker. Man använder magiska stenar (runes). Om man kombinerar två olika stenar så blir en en magiattack. Oavsett vad man har för vapen så finns det förmågor för det. Nu kan man också se sin egen hälsomätare och se hur den påverkas av vad man använder för rustning. Metallrustning ökar hälsan medan skrudar (robes) inte är lika bra som metall. Spelfigurerna ser mer mänskliga ut nu. Förut bestod de av något som såg ut som lera och man kunde inte se deras fingrar.

Om man är intresserad av vad som kommer att hända med Runescape i framtiden, kan man läsa deras nyheter på www.runescape.com.

Skrivet av:

Publicerad 21 september 2016 i Recensioner | Texter