Spelrecension: Borderlands 2

Av Christofer Kjellberg & Viktor Hansson
Vecka 11/2013

Plattform: Xbox 360, PS3 & PC

Jack har tagit kontroll över Pandora med sin massiva robotarmé, du som ”Vault Hunter” måste återigen vandra Pandoras vida landskap för att förinta Jack och nå det stora skattvalvet!

Borderlands 2 tar över några år efter där Borderlands slutade. En ny fiende vid namn ”Jack” tror sig veta hur man kommer in i skattvalvet och har med sin massiva robotarmé för att skydda sina planer. Det är ditt jobb att nå valvet först och förinta Jack.

Man kan välja mellan fem karaktärer, alla med olika specialattacker och färdigheter. En långdistansskjutare som kan kopiera sig själv i några sekunder, en überstark dvärg med färdigheten att bära två vapen samtidigt, en magisk kvinna som kan lyfta upp fienderna i luften och paralysera dem. En soldat som kan kasta ut en målsökande kulspruta och en tonåring med en robot som skjuter laser på fienderna.

Det börjar med att man träffar ”Claptrap”, en irriterande liten robot som tror att han äger dig. Han tar med dig till sitt lilla krypin och berättar vad som har hänt på Pandora. Pandora är planeten man är på under spelets gång. Sedan for man i full fläkt ut i världen och gör uppdrag, och uppdragen är många. Det finns alltid ett historieuppdrag som tar dig framåt i spelet, men det finns även sidouppdrag. Dessa sidouppdrag är minst lika välskrivna som historieuppdragen och ger ett större djup i spelet samt tillför rolig fakta om karaktärer runt om i världen.

Det roliga med Borderlands är att man kan uppleva allt med tre vänner, antingen vid samma tv eller över internet. Allt detta gick att göra i föregångaren men det känns ändå fräscht och snabbt. Borderlands 2 är utvecklat av Gearbox och utgivet av Take 2. De använder sig av cell shading-teknik vilket gör att grafiken i spelet ser tecknat ut, det tillför en barnslighet som ofta inte hittas annanstans. Miljöerna är stora och vida, fienderna kan se ut precis som helst. En första personsskjutare som heter duga helt enkelt.

Gearbox har valt att lägga till massvis med humor och man skrattar (läs: skrikskrattar) när som oftast. Karaktärer kan spotta ur sig i princip vad som helst, och alla har sina egna personligheter.

I alla fall, man ska hjälpa rebellerna att hitta skattvalvet och förinta Jack. Det sägs att i valvet finns ”Iridium”, Iridium är en sorts energi och valuta. Med det kan du uppgradera din ryggsäck där du bär alla vapen och ammunition. Det går att hitta Iridium lite överallt, i lådor, under stenar osv.

Borderlands 2 är långt, riktigt långt. Plus att Gearbox släpper tillägg var tredje månad med timmar av mer spelande. Det krävs dock att du betalar för dessa tillägg, men det ska det vara värt har jag hört! Jag har inte spelat klart det men tänker så klart fortsätta tills jag är klar. Jag gillar spelet och har haft otroligt roligt hela tiden, hoppas att du nu köper det och har minst lika roligt som jag!

Betyg

Grafik: 4/5
Ljud: 5/5
Kontroll: 5/5

Betyg: 4/5
Betyg 4/5

Publicerad 14 mars 2013 i Recensioner | Texter